top of page
Search

За кого купуваат подароци невестата и младоженецот на свадба?

Познато е дека невестата и младоженецот генерално им даваат подароци на гостите на нивниот посебен ден. За кого невестата и младоженецот купуваат подароци? Ако сакате да го знаете одговорот на ова, продолжете да читате.


Едни за други

Една од најчестите традиции е споделување подароци помеѓу невестата и младоженецот. Додека не сите парови се одлучуваат да се придржуваат до оваа традиција и нема сигурна причина зошто секој пар треба да купува подароци едни за други на денот на нивната венчавка, сепак тоа може да биде сладок и убав начин за понатамошно изразување на вашата љубов.


Родителите

Дајте им подарок на вашите родители за да ја покажете вашата благодарност што ви дадоа живот и ве воспитаа низ детството, како и да ја покажете својата континуирана љубов и посветеност кон нив додека вие го започнувате вашето семејство.


Старосватица / деверуши

Старосватицата и деверушите играат важна улога на венчавката, обезбедувајќи и ја на невестата целата помош што и е потребна за нејзиниот голем ден, вклучително и помагање при планирање на венчавка, морална и емоционална поддршка, планирање на моминска забава, итн. Од оваа причина, нудејќи им подарок е убав начин да ја покажете својата благодарност. Значи, кога го поставувате прашањето "За кого невестата и младоженецот купуваат подароци?" секогаш треба да ги вклучувате овие посебни и слатки девојки.


Кум/девер/старосват

Исто како деверушата и старосватицата , така кумот и деверот му помагаат на младоженецот на различни начини, како што е одбирање но смокинг / ресторан за венчавки, организирање ергенска забава, осигурување дека свадбата е беспрекорна и одговара на нивно очекување, придружба на гостите до своите места на церемонијата, итн. Поради оваа причина, треба да подготвите подарок за овие луѓе за да покажете благодарност за нивните напори.


Девојчињата што китат и носители на прстени

Девочињата што китат и носителот на прстените се убав момент на вашата венчавка и обично ги прават деца на вашите блиски, како што се вашите деца, или внуци / внуки. Иако тие не играат огромна улога во планирањето на венчавката, тие често поминуваат многу време вежбајќи ја својата улога за вашиот голем ден. Убаво е да ја покажете својата благодарност со мал, симпатичен подарок.


Секој специјален

Можеби има многу луѓе кои играле посебна улога на вашата венчавка. Можеби сте го имале вашиот омилен вујко да ве изнесе од дома или тетката ви дала неверојатен совет за да се намали вознемиреноста и нервите пред свадбата, или некој од вашите баба и дедо или некој пријател се согласил да пее или да настапи на вашата церемонија. Убав гест е да понудите знак на ваша благодарност за секој што имал посебна улога на вашата венчавка.


Откако дознавте "За кого невестата и младоженецот купуваат подароци?" друго прашање за тоа каков вид подароци се одлични, може да ве вознемири. Треба да запомните само едно правило: направете го тоа незаборавно. Не треба да потрошите големо богатство за овие подароци, дури и мало и релативно ефтино за нив може да има големо значење, затоа што зад тоа стои вашата љубов и благодарност. Старата поговорка „гестот е важен“ овде важи повеќе отколку што мислите.


Подолу се дадени неколку примери за подароци што може да ви дадат неколку идеи:

Напишете нешто значајно што ги изразува вашите чувства и благодарност за поединецот

Направете рачно изработен подарок за нив, како што е рамка за слика или картичка

Направете кутија за подароци

Напишете им персонализирано писмо за благодарност.

Другите идеи за подароци вклучуваат спа предмети (сапуни, масла за бања, и сл.), Мали вазни, часовници,накит, врежан сад или привезок со клучеви.#свадба #подарок #кум #девер #старосватица #деверуши

241 views0 comments
bottom of page