top of page
Search

Список на работи што ви се потребни за свадба

Updated: Apr 4, 2023

Секоја девојка посакува совршена венчавка уште од најмала возраст. Прекрасна свадбена церемонија, елегантна венчаница, младоженец во стилски смокинг, совршен прв танц и весела прослава со пријателите и семејството - за сето ова е потребно многу сериозно планирање.


Пред венчавката партнерите уживаат во својата врска. Убаво е да се ужива во овој период, но ако ги игнорирате важните работи, тоа може значително да влијае на вашиот специјален ден. Паметно е да обрнете внимание на деталите - без разлика дали станува збор за фустаните за деверушите, подароци за членовите на семејството - деталите се многу важни. Запомнете, овие мали детали ќе го направат вашиот посебен ден уште попосебен.


Подгответе ги овие работи за вашата свадба


Што е можно побрзо

Подготовката всушност започнува во моментот кога двајцата ќе одлучите дека ќе стапите во брак, на пример, свадбена тема, буџет, место на одржување, венчаница, контактирање со локална црква или матична служба, груба листа на гости, избор на деверуши. Мора да започнете да планирате за сите големи работи што е можно поскоро, за да можете да бидете во чекор со нив подоцна.


7 до 6 месеци претходно

Периодот од 7 до 6 месеци пред денот на венчавката е клучен за спроведување на сите главни задачи, како што се дизајнирање покани, избор на венчаница и фустани за деверуши, планирање на меден месец, резервација на планер за свадба, цвеќарница, фотограф, фризер и шминкер. Во овој период треба да започнете да ги подвлечете точките од списокот. Исто така, не заборавајте да договорите музичка група, DJ и превоз за денот на венчавката.

4 до 5 месеци претходно

Како што поминуваат месеците, а денот на венчавката се приближува, во периодот од 5 до 4 месеци ќе ги договорите повеќето работи, а ние мислиме на договарање на сите што ги избравте да работат за вашиот ден, на пример, договарање на цената за местото и менито, поканите, фотограф, организатор на венчавки, одење по завршни делови за фустани и продавница за декорација . Друга работа на списокот на работи што ви требаат за свадба е список за подароци и резервација на пакетот за меден месец.


3 месеци претходно

3 месеци пред вашиот посебен ден, треба да организирате многу состаноци. Повеќето од нив би покривале задачи, како што се купување венчални прстени, додатоци за фустани / костуми, печатење покани, избор на цвеќиња за декорација, финализирање на менито и нарачување специјални поклони или подароци. Исто така, не заборавајте да купите и долна облека. Во суштина ова е најдобро време да се надоврзете со угостителите за венчавки и да разгледате како течат првичните подготовки.


2 месеци претходно

Во текот на оваа фаза, треба навистина да бидете во чекор со секој што е вклучен во организирањето на вашата венчавка. Угостителите треба да бидат први на списокот; сега е време редовно да комуницираме со нив. Ако сте невеста, тогаш мора да одите на вашата проба за коса и шминка со уметникот што сте го резервирале. Ако сте младоженец, повелете со вашите другари за избор на одела. Исто така, испратете ги поканите и добијте детали за венчавката од локалниот матичар. Исто така е добро време да уживате во ергенска или моминска забава, доколку се организирани. Сега е и право време да договорите претсвадбена фотосесија со фотографот.


1 месец претходно

1 месец пред денот на вашата венчавка е времето кога треба да одговорите на помалите задачи. Како што рековме и предходно ,деталите се многу важни за списокот на работи што ви се потребни за свадбата. Прво мора да добиете потврда за прсуство од вашите гости. После тоа, проверете ги сите аранжмани и што е најважно, проверете дали е резервирано местото. Задолжително е да ги потврдите сите резервации. Одете на последна проба, само за да се осигурате дека е во ред вашата венчаница.


2 недели претходно

2 недели пред вашиот посебен ден, треба да внимавате на распоредот за место на седење и на менито со угостителите. Можете да се надоврзете на вашиот декоратор за да прашате за планот на масата и другите украси. Според поканите, можете да го финализирате бројот на гости. Исто така, мора да разговарате со вашиот свадбен фотограф за свадбата. Конечно, потврдете го тајмингот со вашиот шминкер и фризер за последниот ден.


1 недела претходно

7 дена пред денот на вашата венчавка е идеално време да се релаксирате и одморите. Најдобро е да направите целосен третман за убавина и дотерување една недела пред тоа. Невестата и младоженецот исто така треба да ја средат косата за да не изгледаат премногу свежи со фризурата на денот на венчавката. Исто така, ова е најдобро време да се спакувате за меден месец и да ги организирате личните работи што ќе ви требаат по венчавката. Финализирајте ги сите договори со фотографот, декораторот, цвеќарницата и ресторанот и така натаму. Последното на списокот на работи што ви требаат за свадба е пишување на благодарниците за ситеод вашето семејство што помогнале за организирање ан свадбата.


1 ден претходно

Ден пред вашата венчавка е денот кога ќе ги направите последните плаќања и ќе ги разгледате последните аранжмани. На пример, можете да го проверите планот на масата, украсите на масата и списокот на гости што се договорени на местото на одржување. Венчалните прстени можете да ги предадете на кумот. Можете да ја распоредите облеката и да се осигурате дека е добро испеглана. Исто така, проверете се со додатоците што ќе ги носите. Останете во контакт со вашите асистенти за свадба или организаторот. Последена проверка на вашиот багаж за меден месец, пасош и билети. Конечно, опуштете се и уживајте во последниот ден со вашето семејство.


Покрај она што е споменато погоре, можете да вклучите многу посебни работи во списокот на работи што ви требаат за свадба и да ги прилагодите соодветно. На крајот на краиштата, вашата свадба треба да биде посебна и уникатна според вашиот стил.


933 views0 comments

Comments


bottom of page